Две 11-годишни момчета бяха ударени от мълния вчера следобед на стадион

...
Две 11-годишни момчета бяха ударени от мълния вчера следобед на стадион
Коментари Харесай

Мълния уби 11-годишно момче в Русе. Състоянието на друго дете остава много тежко

Две 11-годишни момчета бяха ударени от гръмотевица през вчерашния ден следобяд на стадион " Дунав " в Русе. Едно от децата умря, положението на другото остава тежко.

Момчетата са от детската школа на локалния футболен клуб и са били на подготовка на едно от помощните стадиони на стадион " Дунав ", когато там пада гръм.

Пострадалите деца са откарани с 2 коли за спешна помощ в двете академични лечебни заведения в града. В болница " Канев " момчето е докарано в клинична гибел. В продължение на един час му е правена реанимация, само че лекарите не са съумели да го спасят.

Другото дете е закарано в болница " Медика " също в клинична гибел. Дежурният реанимационен екип е съумял да възвърне главните му витални индикатори. То е интубирано, в медикаментозна кома и в тежко положение. Провеждат се съвещания, с цел да се откри дали има спомагателни увреждания, оповестиха от здравното заведение.

" Детето е в извънредно тежко положение. От всички проучвания, които бяха направени, се оказва, че става въпрос за една тежка увреда на цялото тяло вследствие на контузията. Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, с мозъчен отток. Към момента е нормализирано ", заяви д-р Бланш Ангелова от УМБАЛ " Медика " пред Нова тв в четвъртък заран.

„ Ако се наложи, имам позволение от притежателите на болницата да потърся детска реанимация „ Пирогов ”, уточни Ангелова. Тя акцентира, че не може да се ангажира с прогноза, само че медиците вършат всичко належащо.

„ Стадионът от 2018 година е на концесия, пет години не се стопанисва от общината, а от концесионер ”, сподели кметът на Русе Пенчо Милков. Той акцентира, че стартира инспекция за съблюдаване на разпоредбите. 

Това е голяма покруса и за футболен клуб " Дунав ", и за града. Всички сме потресени от случилото се, разяснява за Българска телеграфна агенция ръководителят на Управителния съвет на ФК Дунав (Русе) Диян Димов. 

" Поднасяме съболезнования на околните и родителите на умрялото дете. Молим се другото момче да се възвърне ", съобщи Димов. 

Двете деца са част от детско-юношеската школа на " Дунав " и са имали подготовка на изкуствено игрище, намиращо се над главния терен. 

" Не съм бил на тренировката. Това, което ми беше обяснено, е, че преди случая е било облачно, само че не е имало причина за гръмотевична стихия. Изведнъж е гръмнало. По време на тренировката е имало и родители, които са следили децата си по какъв начин упражняват ", изясни Димов. 

По думите му треньорите са инструктирани при неприятно време да прибират децата в съблекалните. 

Той сподели, че по случая тече следствие. 

" Концесионерът на стадиона е обяснил, че има гръмоотводи. Покрай игрището също има доста здания, на които също има гръмоотводи. Не мога да си обясня по какъв начин се стигна до тази обстановка ", сподели още Димов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР